BEGELEIDER
IN DE ZORG

BEGELEIDER
IN DE ZORG

(Persoonlijk) Begeleider in de zorg

Bij Lievegoed kennen we verschillende typen begeleiders: persoonlijk begeleider en begeleider. Voor beide functies geldt dat je een onmisbare rol speelt in het dagelijkse leven van je cliënten op een woongroep, bij cliënten thuis, de dagbesteding of een kinderdagcentrum.

Persoonlijk begeleider in de zorg

Als persoonlijk begeleider in de zorg ben je, naast je reguliere begeleidingstaken, de vaste zorgcoördinator van een aantal cliënten. Je vormt de spil tussen de cliënt, zijn of haar verwanten en zorgprofessionals zoals de orthopedagoog. Werken als persoonlijk begeleider bij Lievegoed vraagt om initiatief en creativiteit. Jij zorgt ervoor dat knelpunten in de zorgvraag worden gezien en gemeld. Maar misschien wel belangrijker: je helpt samen met je team de talenten en groeimogelijkheden ontplooien van de mensen die je begeleidt. Je schrijft zorgplannen en evalueert de doelen van de cliënten. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor ouders en verwanten. Je stimuleert de cliënten in hun ontwikkeling en zelfstandigheid en persoonlijke hulpvragen. Je draagt bij aan de deskundigheid en ontwikkeling van jezelf en het team in samenwerking met de teamleider en gedragsdeskundige.

Begeleider in de zorg

Als begeleider in de zorg vind je iedere keer weer de balans tussen liefde en lef. Je zorgt ervoor dat de dag voor jouw cliënt zo goed mogelijk verloopt. Daarbij wil jij het verschil maken; van een gewone dag naar een bijzondere dag. In je diensten zorg je voor structuur en overzicht zodat cliënten zich veilig voelen. Je werkt samen met je team aan de afspraken die met de cliënt zijn gemaakt in zijn of haar zorgplan. Je helpt de persoonlijk begeleider met de totstandkoming van de afspraken en de evaluatie van de geboden zorg. Zo draag je bij aan kwaliteit van leven voor jouw cliënten.

Of je nu werkt als persoonlijk begeleider of als begeleider in de zorg, het welzijn van onze cliënten hangt voor een groot deel af van jou en je team. Natuurlijk omdat je professioneel en methodisch werkt aan hun gezondheid en zorgplan. Maar ook omdat je als mens veel van jezelf meebrengt. Want binnen onze gestructureerde omgeving en vaste ritmes heb je veel ruimte om je eigen draai aan de dag te geven. Sterker nog, daar hopen we op! Houd je bijvoorbeeld van koken, sporten of muziek maken? Dan zijn er altijd cliënten die graag met je meedoen!

MARIETTE

Persoonlijke begeleider
Volwassenen GHZ & NAH

Wat neem je mee als (persoonlijk) begeleider in de zorg?

Als begeleider in de zorg beschik je tenminste over een relevant mbo 3 of 4 diploma. Als persoonlijk begeleider in de zorg heb je minimaal een mbo 4 diploma. Een hbo-opleiding is daarbij een pré. Heb jij al een aantal jaar gewerkt met de doelgroep? Dan heb je bij ons een streepje voor. Maar ook vers van de opleiding of met andere zorgervaring ben je welkom. Als je maar creatief, empathisch en nieuwsgierig bent!

Voor mensen die nog geen relevante opleiding hebben, bieden we een Bbl-traject aan. Daarmee kun je een landelijk erkend diploma halen terwijl je werkt in de praktijk.

Kijk hier naar filmpje van jaarfeest locatie Smaragd in de bijlmer. Daar word je toch blij van?

EMMA

Persoonlijk begeleider
Kind & Jeugd

Antropowattes?

De werkwijze van Lievegoed

Lievegoed is een organisatie met een rijke antroposofische traditie. Antropowattes? Nou, het betekent vooral dat we een heel menselijke club zijn die gelooft in de kracht van positieve gezondheid, de natuur, een gezonde leefstijl en zingeving. Met extra aandacht voor creativiteit, kunst en cultuur. En daar is helemaal niks vaags of ‘wolligs’ aan. Integendeel, het zijn juist mooie waarden die bijna iedereen aanspreken en ons richting geven bij het zorgen voor een fijne en positieve sfeer. Binnen onze ‘caring community’ telt iedereen mee en is iedereen gelijk.

Wat heeft Lievegoed jou te bieden?

Een waardengedreven organisatie met mooie en unieke locaties vaak in het groen.

Een doelgroep die het best bij jouw kwaliteiten past (er zijn veel mogelijkheden).
Het aantal contracturen bepalen wij graag in overleg met jou.
Een uitgebreid inwerkprogramma van 12 maanden met intervisie en een individueel inwerkmaatje.
Er is altijd een leidinggevende aanwezig met voldoende aandacht voor jou en je team.

Een gezellig en professioneel zorgteam.

Een organisatie met een menselijke maat, korte lijnen en een open sfeer.

Opleidingsmogelijkheden om door te groeien.
Scholing in de Triple-C –methode, LACCS en in de antroposofische aanpak zoals Volgen van golven etc.

Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Gehandicaptenzorg met een eindejaarsuitkering van een volledige 13e maand.

Inschaling op basis van opleidingsniveau en ervaring voor begeleiders in schaal 30 of 35 en persoonlijk begeleiders in schaal 40 of 45 volgens CAO Gehandicaptenzorg.

Bij een functie onder de CAO GGZ bieden we als GGZ begeleider schaal 40. Bij persoonlijk begeleider in de GGZ schaal 45.

Financieel voordeel bij aflossing van een studieschuld of aanschaf van o.a. een (elektrische) fiets, computer, tablet of sportabonnement via FiscFree.

Solliciteer direct!

Herken jij je in het verhaal hierboven? En ben je zo enthousiast dat je direct wil solliciteren? Vul dan het sollicitatieformulier in of mail je gegevens naar werkenbij@lievegoed.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.